Saker stressade människor säger

Annons

Hej finisar!

Idag ska vi prata om stress. Jag och Jonna pratar ju ganska öppet om att vi båda kan känna av prestationsångest och stress i många olika former. Jag är en sån person som gärna definierar mig utifrån mina prestationer, vilket betyder att när jag misslyckas (vilket jag GÖR ibland, för jag är mänsklig), så känns mina misslyckanden värre än va de är. Jag har otroligt höga prestationer på mig själv och blir besviken om något går fel – även något som inte jag kan styra över.

Känner ni igen er? Då kanske ni också känner igen er att ni blir lätt stressade, och har svårt att varva ner? Många gånger går jag runt och är stressad utan att jag vet det själv. 

Men NU skriver Nature att det är bevisat att du SÄGER vissa ord oftare när du har stresspåslag. En forskare som heter Mattias Mehl har testat 143 frivilliga personer i USA och hittat ett samband mellan ordval och stress.

Annons
Annons

Så läs detta och TESTA DIG helt enkelt om du är stressad idag:

  • Mehl menar att du använder adjektiv oftare när du är stressad, alltså beskrivande ord som fantastiskt, verkligen, väldigt osv. Känner du dig extra svamlig idag? Då är du kanske omedvetet stressad.
  • Studien visade att du hellre vill prata om dig själv än andra när du känner dig jäktad. Detta kan bero på att du i detta läge fokuserar mer på dig själv. Så lägg märke till vad du säger och hur du säger det för att få en uppfattning om hur du egentligen mår idag.
Dela på:
Annons
Laddar