4 sminkborttagning-tips för den lata

Annons

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Solen är här och därför vill man bara ut, ut, UT!

Jag har tillbringat varenda minut ute i trädgården – från frukostkaffen i solen till grillmiddagen sent på kvällen. Ja, jag erkänner att vår lägenhet ser ut som ett SLAGFÄLT på grund av detta. Vem orkar liksom tillbringa tid inomhus och städa och hålla på när det praktiskt taget är sommar ute?

Och jag vet inte om det beror på solen eller många dagar i det friska vädret – men jag har också blivit sååå trött på sistone. När jag och Mats kommer in på kvällen vill jag bara hoppa direkt i säng. Saker som att borsta tänderna och sminka av sig känns fruktansvärt tråkiga och jobbiga.

Därför fick jag idén att dela med mig av mina bästa tips för att ta bort sminket – om man är lat!

Annons

1. Våtservetter!

Sminkservetter har ni säkert hört talas om. Under hela min tonårstid levde jag praktiskt taget på dessa otroligt smidiga våtservetter som du torkar bort sminket med – utan att behöva skölja efteråt.

De flesta märken har idag sminkservetter. Här är några tips på bra servetter:

Garnier Cleansing Wipes All Fresh Normal To Combination Skin hittar du HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Neutrogena PG Cleansing Wipes, de hittar du HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Garnier Micellar Cleansing Wipes är speciellt anpassade för känslig hy, utan att du behöver gnugga för att få bort smutsen (läs mer om Micellar nedan!), de hittar du HÄR! (reklamlänk via Apprl)

2. Micellar water.

Jag hade inte hört talas om detta mirakel förrän en vän budade över ett test på produkten och jag blev SÅLD. Micellar Water är vatten du häller på en bomullspad och sedan sveper över ansiktet för att avlägsna alla former av smink och oljerester. Det funkar verkligen på både läppar, ögon, hud – ja, ALLT! Och det bästa av allt? Du behöver inte tvätta av det!

För mig som är torris så har jag tidigare blivit ganska stram i ansiktet av att inte skölja bort produkten efteråt. Men eftersom Micellar Water kommer i så många olika former så finns det både den med olja i och den för torr hy – vilket är guld!

NUXE Micellar Cleansing Water with Rose Petals har en kärna av aktiva substanser med rosor som lugnar och mjukar upp huden. Rosvatten toner och Grönt te har anti-oxiderande egenskaper, den hittar du HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Garnier Skin Active Micellar Cleansing Water in Oil Avlägsnar alla typer av makeup inklusive vattenfast. Har även ett mycket fördelaktigt pris, den hittar du HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Annons

Garnier Micellar Cleansing Water for Dry & Sensitive SkinPassar torr och känslig hy. Funkar även bra på mig som är linsbärare! Den hittar du HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Garnier Micellar Cleansing Water in Oil Delicate Blueär berikad med blåklintvatten och perfekt för en hy som behöver något lugnande inför kvällen, den hittar du HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Lumene Pure Arctic Miracle 3-in-1 Micellar Water Cleansing innehåller 92% naturliga ingredienser, den hittar du HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Elemis Smart Cleanse Micellar Water innehåller engelskt rosvatten och svalkande kamomill, den hittar du HÄR! (reklamlänk via Apprl)

3. Kokosolja!

Japp, du läste rätt. Jag LEVER för kokosolja! Men vad många inte vet är att man kan kleta lite på en bomullstuss och använda för att snabbt få bort den där makeup:en som sitter allra hårdast (var försiktig bara om du har linser så linsen inte blir oljig). Genom att använda vanlig rengöringsmjölk efteråt undviker du den flottiga känslan i ansiktet. Perfekt för dig som har torr hy – och dessutom smidigare än att använda sig av fyra olika steg innan man äntligen får slänga huvudet på kudden!

4. Skippa sminket.

Som den allra lataste människan i Stockholm får jag villigt erkänna att jag ofta hänger på den här punkten. Om man inte orkar sminka av sig – så skit i att sminka dig! Man är ändå så snygg nu när solen kommer fram och kinderna blir sådär rosenröda. Det är väl livet ändå! <3

Kram kram! 

Dela på:
Annons
Laddar