20 år senare – regissören avslöjar: Därför dog Jack i Titanic: ”Förändrar allt”

Annons

Alltså herregud. Titanics regissör James Cameron har uttalat sig – och hans ord kommer förändra ALLT!

Det tog visserligen några år innan jag hade åldern inne att få se Titanic (var ju typ SEX BAST när den släpptes) men sedan jag träffade Rose och Jack för första gången har jag varit HOOKED.

Varenda mellandagsrea har jag varit på ständig jakt efter en exklusiv ROSE-KLÄNNING i röda paljetter och skirt svart tyg. Varje gång jag åkt båt har jag försökt ragga upp någon som kan hålla mina händer bakifrån när vi susar fram i fören (0% framgång kan jag meddela). Och varenda vinter när jag fastnat vid rödljusen och bilrutorna immat igen – då har jag slagit handen mot rutan och låtsats att JACK DAWSON sitter bredvid mig (Leonardo Dicaprio funkar också).

Annons

MEN genom alla dessa år har en fråga gäckat mig och tusentals fans över hela världen. Rollfiguren Jack Dawson dör ju på slutet, men VARFÖR?! Det fanns ju plats på den där jävla träbiten som Rose flöt omkring på efter skeppet sjunkit – VARFÖR KUNDE DE INTE HOPPA UPP BÅDA TVÅ?! 

Annons

Ja, ni ser ju med era egna ögon. Det är ORIMLIGT att Jack skulle behöva frysa ihjäl bara för att Kate Winslet (Rose) skulle få lite benutrymme.

Men nu har regissören James Cameron uttalat sig om slutscenen:

– Om han hade överlevt hade filmens slut varit meningslöst… Filmen handlar om död och separation; han var tvungen att dö. Oavsett på det viset eller om en skorsten hade fallit över honom, så var han tvungen att dö. Det kallas konst, säger han till tidningen Vanity Fair.

Han tycker också att fansen (dvs JAG) borde släppa taget om den här frågan.

– Det är ganska löjligt, faktiskt, att vi har denna diskussionen 20 år senare.

Annons

Det här förändrar ju allt, på nått sätt. Kanske mest för att jag inte kan fundera lika mycket över varför, vilket i sig är en sorg.

Jahapp. Farväl då, min älskling Jack.

Hade jag legat på den där träbiten så hade jag gjort plats för dig. Keep that in your heart <3

/Johanna

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar