Bianca om problemen med preventivmedel

Annons

Jag har ju tidigare sagt att det finns vissa kända människor jag verkligen tycker gör skillnad med sin röst.

Bianca Ingrosso är en av dem. Ingen människa i världen är perfekt, men jag som jobbar som journalist i branschen och dagligen intervjuar kända människor ser också väldigt tydligt hur profiler påverkar sina följare.

Annons

Bianca har en publik på flera hundratusen. Hon syns i stora tv-program och påverkar i slutändan miljoner människor med sin röst. Och ibland använder hon sin plats i offentligheten till riktigt bra saker.

Jag pratar om när Bianca väljer att dela med sig av problematik som många av hennes unga följare kan känna igen sig i. När en så pass stor förebild pratar om sin egen ångest, att hon också genomgått abort och att hon har problem i sin relation så kan hennes fans relatera. I förlängningen bidrar det till att krossa idealen och minskar prestationsångesten hos dagens unga som tror att deras följare lever perfekta liv. Ingen vet bättre än jag att kända personer har precis samma problem som alla andra – och den stora massan får ofta bara se den glada, perfekta sidan utåt. Men så ibland vågar någon visa den fula baksidan.

Som Johan Rheborg. En dag postade han ett inlägg på instagram om all ångest han tampas med som ingen ser. Och som Alexandra ”Kissie” Nilsson som till slut vågade berätta om ett övergrepp hon ska ha utsatts för på en nattklubb för flera år sedan.

Eller som Bianca Ingrosso – som helt öppet och avslappnat mitt på röda mattan berättar om sin problematik kring att hitta rätt preventivmedel. Hon berättar för oss på Hänt TV om hur hon haft ont, blivit uppsvälld och tappat håret av fel hormoner i p-piller. Ett ämne som vi kvinnor definitivt måste våga prata mer om.

Se hela intervjun med den modiga Bianca här:

Dela på:
Annons
Laddar