Dåligt-med-cash-tips

Annons

Nu nalkas inte bara årets kallaste månader, utan också årets DYRASTE. 

Det är julklappar, vinterskor, vinterjacka, mössa, vantar, varma tröjor.. You name it. Allt som ska inhandlas gräver hål i plånboken och samtidigt är hyn och håret torrare än nånsin. Det låter som ett avsnitt av Game Of Thrones men det är fan mångas verklighet den här årstiden.

Så om du bara vill satsa på några få räddare-i-nöden-produkter men samtidigt överleva torrhets-döden kan du läsa här. Jag har sammanställt mina favoriter som gör att jag överlever kylan.

 

SKRUBBA, SKRUBBA, SKRUBBA. 
När jag blir torr skrubbar jag mitt lilla fejs minst en gång i veckan. Alla torra hudflikar som flyger omkring som mjäll såfort någon rör din kind försvinner och du blir så leeeen.  Här är två scrubs från SkinFood och The Body Shop som jag gillar.

Avsluta gärna med en riktigt fet OLJA, som någon av dessa från ACO och Elizabeth Arden (mina favvisar!).

OLJA, OLJA, OLJA. 

Inte bara i ansiktet, utan också i håret. Ska du satsa på fult för håret så kör på olja. Massera in i hårbotten över natten och innan morgonduschen. Lägg i topparna innan och efter du plattar. Självklart blir håret lite mer fett när du använder olja, men här får du känna dig fram. Jag överanvänder hellre än tar för lite, men oavsett hur du gör så är en olja bästa valet enligt mig!

PACKA IN HÅRET. 

En skrubb, en olja och en INPACKNING – sen är du hemma. Vill du behålla din färg så är det superbra att satsa på en med färg, som den här från Maria Nila med pigment för att hålla hårets nyans kallt. Eller kör du på en vanlig återfuktande, som den här från Keune.

Har dina slantar tagit slut här så kan du också sno ihop din egen. Ta 2 msk olivolja, 1/2 avokado och 1 msk majonäs och gör såhär: Värm olivoljan så att den blir ljummen och blanda med resten av ingredienserna. Massera in blandningen i handdukstorkat hår och täck med en plastpåse och en handduk. Låt verka i tjugo minuter, tvätta sedan ur blandningen med ditt vanliga schampo.

Annons

/Johanna

Dela på:
Annons
Laddar