Därför är kvinnor starkare än män

Annons

Idag är det vår favoritdag – Internationella kvinnodagen. Ett ypperligt tillfälle för oss att lista fem anledningar till att kvinnor är både starkare och bättre än män, trots att det är allmänt känt.

Annons

Men för de skeptiska där ute har vi även slängt in en del forskning också som faktiskt bevisar detta. Här ger vi er fem anledningar till att uppvakta kvinnorna i era liv extra mycket idag.

1. Mens

Till och börja med. Säg en man där ute som skulle klara av att blöda ur sitt underliv konstant, en vecka i streck, varje månad – utan att klaga. Sen lägg på lite pms på det, hormonrubbningar som heter duga. Som gör att man vill gå i ide, helst i det där godislandet som Kalle hängde i när han fick komma till Chokladfabriken.

2. Bättre chefer

Forskning säger faktiskt att företag som styrs av kvinnor blir mer framgångsrika, bland annat eftersom vi kvinnor tenderar att hitta mer än en lösning på ett problem. Företag med minst en kvinnlig chef löper också 20 procent mindre risk att gå i konkurs. Arbetsplatser med en högre representation av kvinnor i styrelsen presterar även bättre finansiellt. Såååå VAKNA alla mansdominerande branscher, låt oss kvinnor ta över så tjänar vi alla mer pengar.

3. Bär, bakar och föder barn 

Som att det där med konstant blodbrist i en vecka, per månad inte vore nog. Utan oss kvinnor så skulle den här så kallade mänskligheten inte ens existera. Det är INUTI oss som ett människoliv skapas, sedan ska detta liv växa och vem är det då som får bära på barnet i 9 månader? Kvinnan. Vem är det som ser till så att barnet mår bra och överhuvudtaget kan utvecklas? Kvinnan. Och vem är det som tvingas vidga sitt skelett och ta så att en bajsar på sig för att barnet ska komma till världen? Jo kvinnan. Mannen spelar visserligen en ytterst, pytteliten roll i skapandet av mänskligheten också. Men alltså seriöst, den delen är bokstavligen SÅ liten att jag är säker på att kvinnan ändå skulle kunna greja det på egen hand. Fråga inte hur bara.

4.  Mancold

Nej, begreppet ”mancold” är ingen myt. Det är bara ännu en sak som bevisar att kvinnor är starkare än män. Forskare vid Stanfords universitet upptäckte att män med en hög testosteronnivå har ett sämre immunförsvar och drabbas hårdare av virus än kvinnor. Tack vare könshormonet östrogen är vi mer motståndskraftiga mot sjukdomar och blir inte lika sänkta som männen när vi väl åker på den där förkylningen. Anledningen är att östrogenet bekämpar tillväxten av influensavirus i näsans celler. BOOM, kvinnan gör det igen.

5. Köra bil

Den här kommer svida hos alla mansgrisar där ute som någon gång i sitt liv yttrat fraser som ”Det är säkert en kvinna bakom ratten”, ”Du kör som en kvinna” och ”Kvinnor kan inte köra bil”. Nu vet vi alla att ordet som männen använder inte är kvinna utan KÄRRING. Men jag är bättre än så. Faktum r att jag som kvinna också är bättre på att köra bil än de flesta männen där ute. Som kvinna är du mer uppmärksam och försiktig i trafiken, enligt en SIFO-undersökning från förra året. Resultaten visade att män, som ofta överskattar sin körförmåga, är inblandade i hela 75 procent av alla dödsolyckor i trafiken. Så till alla män där ute, sluta överskatta er förmåga bakom ratten och kan vi snälla en gång för alla komma överens om att det heter MOTORstopp och inte KÄRRINGstopp.

Förra året var jag och Johanna iväg och tatuerade oss tillsammans just på den här dagen, vi tatuerade in en varsin kvinnosymbol. Jag på underarmen och Johanna på foten.

Nu är det ett år senare och vi vill ta detta vidare med er. Men en tatuering känns lite för mycket, därför har vi istället fixat en annan sak till er. I vår webshop har vi tagit fram ett armband i guld med kvinnosymbolen.

               

OCH ni får 15% rabatt med den här koden!

RABATTKOD: Kvinna15
Skynda dig att hitta dina favoriter HÄR – rabattkoden gäller till och med den 10 mars 2018.

*Rabattkoden gäller på ordinarie priser. Rabattkoden gäller ej på event.

 

Dela på:
Annons
Laddar