Därför måste du slänga din gamla solkräm inför sommaren

Annons
Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Har du varit lika lycklig som jag de senaste dygnen när solen strålat på himlen?

Då hoppas jag du har bättre koll än mig på solskydd!

Jag måste nämligen erkänna att min största svaghet är att smörja mig innan jag drar ut i solen. Jag älskar att pressa så det blir så varmt att ryggen är helt blöt av svett – men jag hade samtidigt ingen koll på att man måste köpa nya solskyddsprodukter varje år! 

Det är sant! 

Om du har en flaska solskydd från i fjol gör du bäst i att slänga den direkt. Experter har nämligen slagit fast att de inte skyddar dig såsom de ska. Eftersom en solkräm skyddar mot solens UVA- och UVB-strålar genom att den innehåller UV-filter så finns det risk att krämen skär sig och blir svår att fördela jämt på huden om den blivit gammal. Experternas råd: chansa inte, köp en ny flaska inför sommaren.

Annons

Därför bör du inhandla nya produkter i år – och det snabbt! För om den svenska sommaren håller sig till sina rutiner så lär det blir regn nästa vecka.

Men det finns en djungel av produkter när det kommer till solskydd.

Annons

Därför har jag listat sju tips på bra solskyddsprodukter i sommar anpassade för olika typer av behov:

Annons

Aco Sun Lip Balm. Glöm inte läpparna! För den som brukar bli svullen och öm om munnen efter en dag i solen är detta cerat räddningen! Du hittar det HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Försvarets Solskydd är för dig som ska ut och röja. Varesig det är i vatten eller skog så ska försvarets super-solskydd sitta kvar på huden oavsett svett, vatten, vind eller kyla. Du hittar den HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Min bästa-bästa-bästa produkt heter Sun Face Fluid Mattifying och är parfymfri sollotion för ansiktet som innehåller väldigt högt solskydd (50+).

Men eftersom den motverkar glansig hy och sjunker in väldigt lätt i hyn så använder jag den som en primer (!) innan sminket varje morgon. Jag upplever inte att det varken täpper till porer eller blir fet under dagen och äääälskar känslan av att slippa oroa mig över att jag ska smörja fejset på lunchen. Det är liksom redan fixat på morgonen. Här hittar du Sun Face Fluid Mat!  (reklamlänk via Apprl)

Garnier Ambre Solaire After Sun Milk är en lugnande och återfuktande after sun-lotion som håller huden återfuktad i 24 timmar. Den luktar dessutom väldigt behagligt när du lagt den på huden, den hittar du HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Annons

Sun Face Cream Anti Age är en solskyddskräm för ansiktet som innehåller Vitamin C, Vitamin E och Q10 som har anti-age-egenskaper samt ett utökat UVA-skydd som motverkar för tidigt åldrande. Den hittar du HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Garnier Ambre Solaire Clear Protect Spray SPF 20 är bäst anpassad för att använda på kroppen och lämnar inga vita märken efter att du smörjt in dig, den hittar du HÄR!  (reklamlänk via Apprl)

Nivea Sol Kit har en optimal balans mellan UVA- och UVB-filter vilket skyddar din hud. Det hittar du HÄR!

Annons

Har ni märkt att ACO solskydd är en av mina favoriter? ACO Sun Lotion SPF 15 har gått igenom Apotekets kvalitetskontroll vilket betyder att de de produkter du handlar är av bästa möjliga kvalitet, inte påverkar miljön mer än nödvändigt och är producerade på ett etiskt försvarbart sätt. Du hittar den hittar HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Sun Seal Solskyddskeps för de minsta. Små barn ska inte vistas i solen över huvudtaget, så här gör du bäst i att klä din lilla älskling i heltäckande, svala kläder. Men varför inte göra det lite roligt med en hatt i djur-imitation? Den hittar du HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Trevlig solstund! 

/Jonna och Johanna

 

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar