Den osminkade sanningen

Annons

HURRA!!

Er älskade Johanna är tillbaka i Sverige. Ja, jag har druckit alldeles för många drinkar och råkat visa tuttarna för en hel del thailändare, men mer om det senare.

NU vill jag ägna denna måndag åt att hylla bloggerskan och profilen Nicole Falciani!

Hon valde nämligen att gå

Annons

OSMINKAD på röda mattan till ELLE-galan tillsammans med sin pojkvän (och numera sambo) Eric Saade. 

Annons
Foto © Eero Hannukainen EEROBILD AB

På sin blogg förklarar hon varför.

”I år valde jag att gå osminkad till galan. Dels för att jag verkligen inte orkade sminka mig och lägga tid på det, men också för att jag visste att jag inte skulle orka stå och sminka av mig mitt i natten pga av jetlagen. Sist men inte minst så frågade jag även mig själv ”Varför förväntas jag gå sminkad till en gala när inga män förväntas göra det?”. Kan män gå utan smink, kan jag också. Dessutom var det så SKÖNT att kunna gnugga sig i ögonen, och ta sig själv i ansiktet utan att få panik pga av förstört smink.

Jag kunde inte hålla med mer. Är det något jag promotar så är det att kvinnor ska få vara lika naturliga som män och känna sig bekväma med det.

HEJA DIG, Nicky! På sin instagram har pojkvännen Eric Saade hyllat hennes beslut.

Annons

Men ska jag vara helt ärlig mot er så skrattade jag lite när jag såg Erics bild. ABSOLUT INTE åt Nicole eller Eric, utan jag fick upp en bild i skallen över hur det skulle se ut om jag gick röda mattan utan smink. Och den var inte lika smickrande som Nicoles.

Ungefär såhär skulle det se ut (featuring lipsyl på hela hakan):

Om du frågar mig är det hysteriskt roligt, för jag är liksom lite som Bridget Jones. Jag lyckas aldrig riktigt se sådär sval och snygg ut som alla andra influencers som går utan smink. Men det gör inget. För vem bestämmer vad som är snyggt eller fult? Själva tanken med att gå utan smink är att få känna sig fri. Oavsett hur man ser ut där under. Det finns liksom inget rätt eller fel. Jag går ofta utan smink och lägger dessutom ofta upp bilder på mig själv som visar mitt äkta soff-potatis-ansikte. Jag tycker ju inte själv att jag ser ut som Nicole utan smink, men jag värderar mig själv lika högt för det.

Annons

Så oavsett hur du ser ut och hur du ser på dig själv så tycker jag du ska testa att göra som Nicole! Av med sminket och njuuuut av att kunna gnugga dig i ögonen whenever, det är fan äkta freedom.

Puss och kram,

Johanna

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar