Experten: Det här gör ansiktsmasken med din hud

Annons

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

 Ansiktmasken!

Mångas bästa vän och favorit i badrumsskåpet oavsett årstid. Men VARFÖR ska man egentligen använda en ansiktsmask?

Khloe Kardashian, Katy Perry och Chrissy Teigan visar gärna upp att de också är suckers för ansiktsmasker. 

Jag har googlat upp lite information, och hittade en intressant artikel där Debra Jaliman, författare till boken ”Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist, uttalar sig i Womens Health (skriven av ImproveME). För att göra det enklare för er kära läsare har jag sammanställt svaren här!

Vad GÖR egentligen en ansiktsmask? 

Masken ”skalar bort” det översta lagret av huden för att exfoliera och främja ny cellväxt. Det här skapar i sin tur ett nytt, fräscht lager. Generellt sett så kan ansiktsmasker förbättra texturen, recucera linjer och öppna upp porer. Alla har däremot olika hudtyp så det gäller att hitta rätt ansiktsmask för dig, enligt Debra.

Vilken mask ska JAG använda? 

Har du en lite ojämn hudton och fina linjer ska du använda masker som är rika på granatäpple, pumpa, antioxidanter och glykolsyra.

Om du istället har mycket acne och oljig hy så kan en mask med salicylsyra hjälp till att öppna upp igentäppta porer. Eftersom det lätt torkar ut fungerar den bättre för personer redan är oljiga.

Hur OFTA ska jag använda en ansiktsmask? 

Generellt så tycker Jaliman att tre till sex behandlingar, varannan till var fjärde vecka är tillräckligt för att resultera i en märkbar effekt.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Annons

Föredrar du de nya favoriterna ”Sheet-mask”? Då ska du spana i de här favoriterna:

Pore Care- Charcoal Mask från Tonymoly hjälper till att dra ut gifter från huden och gör din hud återfuktad och ren efter 20 minuter. 

Boscia BRIGHTENING BIO-CELLULOSE EYE MASKS är sheet-masks speciellt anpassade för den ömtåliga huden precis runt ögonen. Hjälper också till att reducera rynkor. 

Annons

Dr. Jart + CERAMIDIN MASK  innehåller ceramider, ett vaxartat ämne som finns naturligt i huden, vilket förhindrar fuktförlust och skyddar hudens skyddsbarriärr. Med andra ord perfekt för torrisar! 

MISS DE GASPÉ Brighten Beam Dry Mask hjälper till att balansera ojämn hud och lugnar röd-flammande hudpartier. Den innehåller 96% naturliga ingredienser ska tränga djupare in i huden än andra masker. 

––––––––––––––––––––––––––––––––––

Dela på:
Annons
Laddar