#MeToo in i finrummen

Annons

Din syster också. Hans mamma också. Her too. Me too. 

De senaste veckornas debatt ger mig hopp. Det vackraste som finns – samhällets gemenskap och beslutsamhet har flödat i mina ådror. Jag känner att vi går mot något nytt.

Annons

Du, jag, han och hon. Efter en uppväxt i en kvinnlig kropp har svek, orättvisa och rädsla format mig. Ingen har sagt något. Ställt sig upp och protesterat.

Förrän nu. 

Plötsligt har mina sociala medier svämmat över av stöd till alla oss som någon gång blivit utsatta. Varje gång jag sett en #metoo-tagg i en facebook-status, på en instagrambild eller i ett kommentarsfält så flödar denna känslan i min kropp. Känslan av att vi tillsammans står upp för att kvinnor ska få känna sig trygga. 

Men vi har en lång väg kvar att gå. De här veckornas debatt måste leva vidare om vi ska få en förändring. 

Jag blir varm i hjärtat av att se att #MeToo-hashtaggen och snacket har flyttat in i finrummen. I politiken, i skolan, i mataffären och till och med på t-shirt-trycken. Det tycker vi är bra. #MeToo kan inte uppmärksammas nog. Nu tar vi den här kampen vidare. Tillsammans <3 

Dela på:
Annons
Laddar