IDOL-Mollie tillbaka med nytt sound

Annons

Minns du Mollie Lindén från Idol 2014?

Hon som sjöng sig hela vägen in i svenska folkets hjärta med bland annat sin cover av ”Purple Rain” och ”Bed Of Roses”? Mollie tog sig hela vägen till finalen där hon stod mot Lisa Ajax – som tog hem hela spektaklet.

Hennes auditionvideo har idag nästan 1 miljon visningar – och vi förstår varför! Den egenskrivna låten handlade om ett krossat hjärta och ett kraschat förhållande.

Efter andraplatsen i Idol 2014 hörde vi inte mycket av sångerskan med den rispiga, lite rockiga rösten som jag älskar. Men så förra året dök hon upp från ingenstans – med ett nytt sound, ny musik och ett nytt namn. Mollie hade tagit artistnamnet ”Mollie Minott” och avslöjade också att hon hittat kärleken igen – efter det tuffa uppbrott som hon sjöng om under sin audition i Idol. Adam Dimpker från indiepopduon Dimpker Brothers fångade hennes hjärta och hon berättade i en intervju med Aftonbladet om kärlekslyckan.

Foto: Anders Westin

– Vi har vetat om varandra länge, sedan vi var 14 ungefär, och han och min bästa vän har spelat på samma tävlingar. Men så var vi på ett låtskrivarcamp i Stockholm och hängde en hel vecka och då hände något. Det slog gnistor, som man säger, berättade Mollie då för tidningen.

Och nu mina kära vänner ska ni vässa öronen – för Mollie är tillbaka med ny musik! För bara några dagar sedan släppte hon singeln ”Ready For Tomorrow” och jag bara måste dela denna med er. I låten hörs tydligt hur Mollie utvecklat sitt sound och antagit en helt annan artist-skepnad.

– Jag är här för att hitta mig själv, sa Mollie när hon gjorde audition för Laila Bagge, Anders Bagge och Alexander Bard i Idol.

Och kanske är det precis vad som hänt. Låten ”Ready For Tomorrow” handlar om att äntligen hitta hem.

”I´ve made my resolutions
It´s been a complicated year
I´m done with all the fighting
I just wanna have you here”, sjunger Mollie i början av låten.

På bara kort tid har den redan nått topplistorna, min vän Anders som jobbar med Mollie tipsade om att låten nått de stora listorna ”New Music Friday” och ”Made In Sweden” på kort tid och även kvalat sig in på Sverige Radios playlist. Jag ska erkänna att jag faktiskt fastnade direkt för låten.

Annons
Dela på:
Annons
Laddar