Till dig som ofredat mig

Annons

 

Jag har inte skrivit något om #MeToo här. Har liksom inte kunnat.

Det har legat som en skrivkramp över hela branschen. En bransch som just nu skakas av skandal efter skandal. Kvinnorna träder fram och berättar om hur de utsatts för övergrepp av sina kollegor. Många visste, men ingen sa något.

Det känns konstigt att jobba med media just nu, det kan jag inte ljuga om. Jag skäms liksom å allas vägnar att saker och ting fått pågå, även om inte jag haft något med dem att göra.

Jag kan inte skriva mer än att jag känner för er som blivit utsatta. Jag är som er. Jag vet vad ni gått igenom och hur det känns att bära skulden. Ni är inte ensamma. Det är såhär det är att vara kvinna, och det ska vi ändra på.

Annons

Min framtida dotter ska växa upp i en värld där män som antastar kvinnor inte får jobba kvar.

För mig betydde #MeToo en otrolig styrka. Jag tänkte tillbaka på de killar som tafsat, varit våldsamma och gjort saker mot mig som de inte ska.

Och vet ni vad jag gjorde?

Jag skrev till dem. Jag skrev till dem och till deras bröder och systrar. Berättade min berättelse, att det som hände inte var okej. Att jag är ledsen för att de gjort så mot mig. Det blev några samtal och facebook-meddelanden, och jag inte orkat kontakta alla. En del kanske hör av sig själva, andra inte.

Och vet ni? Nu känner jag mig 1000 gånger lättare. För nu får dem bära skulden – inte jag. 

Skriv du också. Oavsett vad eller om du får svar så har du stått upp för dig själv. Och vi andra kvinnor står bakom dig.

Annons

/Johanna

Annons
Dela på:
Annons
Laddar