Kritikstorm mot Maddes klädval på dopet: ”Päls från nyfödda lamm”

Annons

Den svenska sessan Madde får kritik för sitt klädval på dopet. 

Ingen i vårt avlånga land kan väl ha undgått att lill-prinsen Gabriel döptes i fredags i Drottningholms slottskyrka. På inbjudningslistan fanns hela kungafamiljen och andra celebriteter som kvalar in som äkta finfolk (nej, jag och Jonna var tyvärr inte bjudna den här gången heller). 

Annons
Annons

Men det som brukar väcka mest uppmärksamhet vid kungliga tillställningar är ändå kläderna och accessoarerna. Det är liksom ingen annan än en äkta prinsessa som kan pull it off att bära en ÄKTA prinsessorna eller en balklänning med 100 meter släp en vanlig fredags i december. Varje gång jag försöker undrar folk vilken maskerad jag är påväg till…

Den här gången fastnade jag faktiskt för ett av ytterplaggen som bars i den krispiga decemberluften. Prinsessan Madeleine bar nämligen en puderrosa som var sååå snygg att jag genast var tvungen att googla upp den för att kolla om jag kunde beställa en likadan.

Men när jag googlade fick jag läsa något helt annat.

Enligt Djurens Rätt ska jackan nämligen vara gjord av lammpäls, något jag inte hade en aning om. På sin facebook-sida uttalar sig organisationen:

”OANSVARIGT PRINSESSAN MADELEINE! 

Alla kungligheter är förebilder och har ett särskilt stort ansvar. Att klä sig i päls är oetiskt och vi hoppas att vi inte behöver se det igen.”, skriver de bland annat i ett inlägg.

OANSVARIGT PRINSESSAN MADELEINE!I fredags döptes prins Gabriel och till dopet kom prinsessan Madeleine i en kappa av…

Posted by Djurens Rätt on Sunday, December 3, 2017

Pälsen ska enligt Djurens Rätt komma från nyfödda lamm som slaktas 3-6 dagar gamla. 

Kappan vara av märket Valentino och kosta omkring 100 000 svenska kronor. I kommentarsfältet under reagerar flera av Djurens Rätts följare.

Ogillas verkligen! När andra ”storheter” ta avstånd och står på djurens sida, går Vår prinsessa och köper päls! Hon är en besvikelse!” skriver en facebook-användare och en annan fyller i: ”Så osympatiskt av en officiell person ha en pälsjacka.”

Jag är och har alltid varit djurvän, så jag kommer i alla fall inte klicka hem denna kappan.

Vad tycker ni om Maddes klädval? 

Kram, Johanna

Ps. detta blogginlägg har uppdaterats efter att Djurens Rätt uttalat sig om att det ska röra sig om en pälsjacka. 

Dela på:
Annons
Laddar