Så får du din make-up att hålla – hela dagen

Annons

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Jennifer Aniston, Beyonce och Kim Kardashian kan knepen att hålla sminket på plats.

Brukar du precis som jag komma hem vid halv sex-snåret med mascaran nere vid mungipan och en kletig fläck där rougen suttit?

Då kan du behöva den här listan.

Är det några som är experter på att få sin make att sitta hela dagen så är det nämligen stjärnorna. Under musikvideor, tv-inspelningar och plåtningar i vattnet lyckas de alltid hålla sig 100% fresh (jag vet, det är fett orättvist). Men! Jag har snokat reda på hemligheterna.

Annons

Här är 5 tips för att hålla din make-up i skick!

1. PRIMER. 
Börja din rutin med att lägga en primer som bas. På så vis fastnar sminket bättre och håller också längre. Det finns speciella primers för ögonen att ha under skuggor, men är du lat som jag så kan du använda samma överallt. Den här hudfärgade drömmen från Benefit är underbar att smörja sig med innan det är dags för resten av sminket (och hjälper dessutom till att minimera synliga porer). Du hittar Benefit Porefessional Primer HÄR! (reklamlänk via Apprl)

2. Finish-puder. 
Även EFTER du sminkat dig ska du tänka på en finish-produkt. Det här pudret från Marc Jacobs exempelvis ger dig en matt finish och håller sminket på plats i upp till 8 (!) timmar. Eftersom det innehåller kokos-smör återfuktar det huden, vilket är nyckeln till att få resten av produkterna att hålla länge. Du hittar Marc Jacobs Finish Line HÄR!  (reklamlänk via Apprl)

Annons

3. Blanda en olja i din foundation!

För oss torrisar är den stora utmaningen att hålla huden återfuktad under dagen. Såfort torris-känslan kommer fram så blir sminket lätt kletigt och ser kakigt ut. Mitt eget bästa knep är att blanda en olja i din bas – för att hålla huden fuktig hela dagen. Nu på sommaren är det dessutom sååå snyggt att använda en med lite glitter i, för att framhäva solbrännan ännu mer.

Den här godingen ”Copacabana Bronze Glow Oil” från Sol de Janeiro hittar den HÄR!  (reklamlänk via Apprl)

4. Ögonbryns-mascara.

Brukar du också måla i dina ögonbryn med en penna eller skugga – men inser på eftermiddagen att du plötsligt har difusa skuggor ovanför ögonen istället för bryn? Då kan det vara en bra idé att använda ögonbrynsmascara. En färgad gel håller stråna på plats och släpper inte på eftermiddagen som en skugga/penna lätt kan göra av svett och värme.

Benefits 3D Browtones är superbra – du hittar den HÄR! (reklamlänk via Apprl)

5. Highlight i handväskan. 

Är det en enda produkt du ska ha med dig under dagen så är det en highlighter. Fyller du på ditt glow på eftermiddagen så ser du direkt mer proffesionellt sminkad ut. Har du dessutom en palett med bronzer i kan du lägga på extra djup kring kindbenen och du är hemma! 

Den här snygga från Zoevas hittar du HÄR!

––––––––––––––––––––––––––––

Dela på:
Annons
Laddar