SKRIVER OM MIN ABORT I ELLE.SE

Annons

Livet är inte bara röda mattor och champagne.

Ni som följt mig vet att jag brinner för att prata om svåra saker som kvinnor oftast tampas med.

Jag har släppt två dokumentärer. Den första handlar om mitt enorma bröstkomplex som jag hade när jag växte upp.

Annons

Jag skämdes, stoppade strumpor i bh:n och vågade aldrig byta om inför någon annan. Den har i dagsläget setts av nästan 300 000 personer och förhoppningsvis hjälpt någon som känt samma sak. Du kan se dokumentären ”Bara Bröst” här.

Den andra dokumentären handlar om min abort. En av de svåraste tiderna i mitt liv. Jag valde att berätta om min abort för att jag kände mig så fruktansvärt ensam när jag gick igenom processen. På något sätt trodde jag att jag skulle gå sönder.

Efter jag pratat i tv, radio och tidningar om min abort så blev jag överröst av människor som skrev om sina berättelser och att de upplevt samma sak. Jag insåg så småningom att vi är så otroligt många som gått igenom samma sak och det är helt sjukt att vi känner oss ensamma. Det handlar om skuld, och rädsla och frågan om vems ansvar det egentligen är.

Ni kan se min dokumentär längst ner i inlägget. 

Men idag är det viktigare än någonsin att prata om abort. Idag är det abortdagen och därför skriver jag i ELLE, Femina och Måbra om att jag finns för dig som genomgått en abort.

Ni kan läsa min krönika här

För så länge jag lever så ska jag aldrig sluta prata om det här. Vi ska fortsätta kriga, kräva och stå upp för vår rättmätiga rättighet. Idag ska vi inte vara tacksamma. Idag ska vi prata om att kvinnovården i Sverige behöver mer pengar, mer prioritet i politiken och mer skydd mot mörka krafter som strömmar genom vårt samhälle.

Det är ansvarsfullt att göra en abort och det är mitt val. Det kan aldrig blir färre aborter genom åtstramningar av lagen och vi måste utveckla bättre preventivmedel, som inte skadar våra kvinnor.

Idag, precis som alla andra dagar, står jag upp för kvinnorätten.

Dela på:
Annons
Laddar