Snö, julgran och Vapenbröder

Annons

Julen 2018 blev ett avslut på många sätt. Men också en spirande nystart, för de som väljer att se det så.

Kenza avslöjade att kampen om att bli gravid äntligen var över – i hennes mage växer just nu ett nytt litet liv. Eric Saade och Nicole Falciani avslutade livet som bara flick- och pojkvän för att ta steget in i framtiden som förlovade. Paulina ”Paow” Danielsson avslutade ett kämpigt år med att berätta öppet om nya kärleken till pojkvännen och tv-profilen Arvid Stenbäcken.

Annons

Själv reste jag ner till Småland för att fira jul tillsammans med nära och kära. I ett snöigt landskap lyssnade jag till julmusikens välbekanta toner och tänkte att nästa år, det blir kanske bättre än det som varit. Vi på Hänt har haft fantastiska framgångar med lanseringen av ”Hänt Eftersnack” på Viafree, övertagandet av succémagasinet Klick! och rekord efter rekord på sajten. Dessutom växer det så det knakar i alla hörn på Aller Media – 2019 kommer bli ett av de mest händelserika åren på kontoret sen jag började!

Men jag har samtidigt avslutat relationer och växt själv på hemmaplan. Så som det måste bli ibland.

Och det är inte bara hos mig och i nöjesbubblan som förändringen skett. Musikfronten har 2018 betytt mycket. Vår Avicii lämnade jordelivet och Backstreet Boys avslöjade att de ska återförenas och släppa ny musik, för att nämna några stora nyheter.

Här i söder meddelade popbandet Vapenbröder att de låter sitt namn gå i graven. Många av er har säkert koll på bandet som kanske slog igenom nationellt med sin protestlåt mot Sverigedemokraterna som de släppte 2013. På Spotify har deras andra låtar, som ”Hur länge till” fått över 1,7 miljoner spelningar.

Annons

Eftersom bandet bildades i Karlskrona, så hölls deras avslutningskonsert där. Det lokala eventbolaget Paraply hade anordnat en väldigt fint kväll i stadens konsertlokal, jag hann komma förbi för att se några låtar. Vapenbröder har på åtta år hunnit åstadkomma mycket på Sveriges artistscen. 2013 var de ett steg ifrån att vinna en plats i Melodifestivalen genom P4:s ”Svensktoppen nästa”, men förlorade mot Terese Fredenwall i finalen på Liseberg. Efter det slog de svenskt röstrekord i P3 Osignat med succélåten ”Hur länge till”.

Sedan dess har de släppt låtar som ”Elljusspår”, ”Alla sena nätter” och ”Höghusen” med texter om att vara kär, rädd och förbannad. 2015 blev de framröstade av folket att spela live i Musikhjälpen.

För mig, som växt upp med Vapenbröders texter och toner, är deras avsked en stor anledning till att musikåret 2018 för alltid kommer bli ihågkommet.

Tack för allt.

Nu tittar vi framåt, mot ett ljust 2019 fullt av nya möjligheter och fina människor. Ta hand om er allihop där ute.

/Johanna

Dela på:
Annons
Laddar