Solskydd för håret – så skyddar du håret i sommar

Annons

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Du har säkert hört att du måste smörja din hud med solskyddsfaktor i sommar.

Men har du koll på att även håret måste skyddas?

Vi har snackat med proffs-frisören Karin Sahle som svarade på våra (och förmodligen dina) frågor om hår och solskydd!

Kan man se om ett hår är solskadad?

Ja, framförallt känns det väldigt torrt och stripigt. Solen bleker och skadar ju håret, precis som den skadar huden, så det tappar sin spänst. Topparna blir väldigt spröda.

Kan man reparera ett solskadat hår?

Man kan använda produkter med mycket fukt men ett riktigt skadat hår går inte att reparera förutom med klippning. Så därför är det väldigt viktigt att förebygga. När är ett hår dessutom är blekt så är det redan där skadat. Så när du solar med blekt hår fortsätter processen. Därför är det viktigt att skydda ett blekt hår i solen.

Hur ska jag skydda mitt hår i solen? 

Använd keps eller sjal! Och kan du inte det så se till att dina stylingprodukter innehåller uv-skydd.

Annons
Annons

Här är tips på produkter som skyddar ditt hår mot strålarna!

Original and Minerals Atonic Thickening Spritz är en uv-skyddande detangler-spray med vårdande oljor. Uv-skyddet lägger sig runt hårstrået som en skyddande hinna och fyller på med vitaminer medan du är ute och njuter av värmen.

Redken color extended sun Sparkling shield innehåller nterbond Conditioning System och det energigivande C2 Solar Complex ska hjälpa till att motverka UV skador, torrhet och missfärgningar i håret. Doftar dessutom kanon!

Paul Mitchell Color Protect locking spray innehåller  Solrosextrakt som ger solskydd och hindrar att färgen mattas. Conditioners stänger in och förlänger färgens varaktighet tillför fukt och ger glans.

 

Dela på:
Annons
Laddar