Systrarna ligger bakom Joakim Lundells megahit: Jag föddes som kille

Annons

Youtubern Joakim Lundell har gjort stor succé som artist med sina senaste singlar ”All I Need” och ”Monster”. Men vad många inte vet är att det är

Annons

två systrar från Sundsvall som ligger bakom låtskrivandet.

Vi träffade de sjukt coola brudanra för att göra en lång intervju om personerna bakom bandet Arrhult.

– Det var jätteoväntat att det skulle bli en sån mega-grej av ”All I Need”. Det är verkligen en dröm, berättar Ava Arrhult, 19, som tillsammans med sin syster Agnes, 16, utgör duon ”Arrhult”.

Syskonen är signade på samma skivbolag som Joakim Lundell, och det var därför de fick rågan att skriva musik för honom.  Hela teamet bakom Joakim Lundells listoppare är Joakim Lundell, Joakim Daif, Pontus Frisk, Patrik Frisk och Birk Frisk.

– Det svåraste var att skriva ”Monster”, den var så känslosam, berättar Agnes och fortsätter:

– Vi skulle aldrig kunna göra det här utan Joakim, han är viktig del i processen.

Hon har på sig en svart band-tshirt, och bredvid henne sitter Ava i en fuskpäls. Båda bär orangea peruker och ler brett.

Ava är den äldre systern som för ett och ett halvt år sedan bestämde sig för att gå ut med att hon är transsexuell, vilket hon varit väldigt öppen med på sociala medier.

– Det var aldrig någon press på mig, ingen undrade hur jag kände över mitt kön. Det var inte förrän vi kom in i puberteten som jag insåg att det är skillnad på att vara kille och tjej och hur jag var just då inte matchade med hur jag kände, berättar Ava.

Lillasyster Agnes visste vad som pågick.

– Jag har inte vetat att Ava är trans, men jag har alltid förstått. Hon har alltid varit feminin och jag har alltid sett henne som min syster, säger hon och ser på Ava med värme i blicken.

Men trots en trygg uppväxt på hemmaplan var det tufft för Ava att inse att hon är född i fel kropp.

– Jag ville inte vara onormal. Det kändes konstigt att ha de tankarna, så jag höll det inne ganska länge, förklarar hon.

Efter att hon kommit ut öppet med sin transexualitet får systrarna nu ta emot hårda ord på sociala medier.

– Folk tar ut sitt eget hat på andra. Det är mycket emot Pride och folk skriver ”rädda barnen från pride-paraden”, berättar Agnes.

Hennes nonchalanta sätt att prata om det hårda näthatet imponerar. Det är som om hon gillar att provocera, som om hon har kontrollen. När jag påpekar det skrattar hon och instämmer.

Nu väntar en tuff resa för Ava. Hon föddes som kille men ska nu genomgå en könskorrigering.

– Det är en stor process för att komma till hormonerna. Det brukar ta två till tre år, men jag kommer byta kön, säger Ava och låter bestämd på rösten.

Arrhult, som på kort tid gjort enorm succé, spås av många att bli nästa internationella framgång. Och själva är de otåliga.

– Om två år står vi på en stor scen i USA och gör vår grej, säger de och lägger håret tillrätta i de orangea perukerna.

/Jonna & Johanna

Dela på:
Annons
Laddar