TV4:s spel – därför är Chris aldrig först ut

Annons

Storfavoriten Chris Kläfford brukar hyllas av tittarna när han kliver upp på scenen i Idol.

Men ni som följt Idol hela hösten och förälskat er i Chris kanske lagt märke till att ni alltid måste sitta och vänta innan ni får se er favorit? Chris har nämligen aldrig varit först ut.

Annons
Annons

Under sju fredagsfinaler har han nästan alltid varit sist eller nästsist med undantag av för-förra veckan, då han och Kevin framförde en duett som nummer två i startfältet.

Jag och Jonna befinner ju oss alltid i studion och vi har faktiskt luskat fram VARFÖR det är såhär! Startordningen är nämligen ingen slump. Den bestäms av produktionen innan live-sändningen.

”Startordningen sätts för att få en bra blandning och dramaturgi i programmet”, skriver TV4’s pressansvariga Anders Edholm i ett sms.

Många som sitter hemma i soffan och väntar på Chris brukar bli otåliga och på sociala medier kan man läsa diverse svordomar om att Tv4 ”håller på det bästa till sist” bara för att tittarna ska stanna kvar.

Jag passade såklart också på att fråga varför Chris aldrig är i början av startordningen:

”Handlar nog mest om att han ofta kör lite mer finstämda låtar. Man vill ofta ha en upptempo-låt först för att sedan få igång publik och tittare”, berättar Anders från Tv4.

Chris själv tycker att det kan vara en nackdel att starta sent.

– Det blir större press. Då måste man vänta på sin tur och höra alla andra duktiga sjunga. Det blir ju att man vill toppa det sen, berättar han för Hänt.se.

SÅ NU VET NI alla som har undrat!

Puss och kram /Johanna.

Se också: Här berättar Chris sanningen om sin medverkan i Idol: ”Tv4 ringde”

Dela på:
Annons
Laddar