Vad hände egentligen på P3 Guldgalan?

Annons

För en vecka sedan ägde årets upplaga av P3 Guldgalan rum och efter det har det skapats en hel del rubriker. Många sura miner, men också en hel del förvirring. Detta var ingenting som passerade oss obemärkt och därför har vi nu försökt kartlägga vad som egentligen hände på galan.

Annons

Galan startar på lördagskvällen den 20 januari och programledarna Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson inleder galan med att gå fram till Dj-duon Rebecca & Fiona.

– Här sitter Rebecca och Fiona, de vill egentligen bara komma till efterfesten men vi lovade att inte prata om Ludvig i Hov1 och Zara Larsson så då gick de med på att komma hit till galan också, säger programledaren Tina inledande.

Detta var en pik till dramat som utspelade sig förra året i. Kort draget så var Zara Larsson och Ludvig Kronstrand (från Hov1) ett par tidigare, de var av-och-på under en period. Och under den perioden hade Ludvig och Fiona även en fling. Exakt vad som hänt är det ingen mer än de inblandade som vet, men på Hänt.se har vi tidigare skrivit om triangeldramat.

Men skämtande var inte slut här utan Adam fyllde i efter sin programledarkollega.

Annons

– Guldmicken det är Zara Larsson och Hov1 nominerade till, säger han.

– Adam vi skulle inte prata om dem, svara Tina inövat.

– Men vadå alla har väl hånglat med alla här, det är ingen stor grej, du hånglade väl med Fiona för något år sen?

De skrattar lite och säger att de ska gå vidare.

20 minuter senare håller Rebecca & Fiona ett helt sjukt starkt och känslofyllt tal på scenen om #MeToo-vågen som skedde under 2017. Ett tal ni alla borde se just för att det är så viktigt, därför lägger vi in det här.

Cirka fem minuter efter det vinner Hov1 pris för ”Årets grupp” och Ludvig Kronstrand fattar micken.

Annons

– Jag visste inte att P3 var Paradise Hotel för det första, säger han och fortsätter sedan med att tacka för priset.

Senare i galan går Adam fram till Hov1 i publiken för att intervjua killarna och stämningen är minst sagt stel. De vill varken ställa sig upp eller svara på några av frågorna.

Igår publicerade killarna i gruppen klippet från den här intervjun på sitt Instagram-konto med en länk till en text som Fiona skrivit.

”Och folket har fortfarande inte förstått varför vi satt ner”, skriver de.

Rebecca & Fiona har publicerat en text på sajten Politism där de uttalar sig om ett ordentligt övertramp av Soran Ismail 2012 som sedan leder henne in på händelsen på P3 Guldgalan i år 2018.

Annons

”Svt är vår statliga television och enligt sitt sändningstillstånd är det viktigt att SVT slår vakt om programområden som är betydelsefulla för allmänintresset. Därför ställer jag mig kritiskt till att programledarna skojade friskt om mitt och andra personers privatliv, samt slutshameade mig genom att hitta på att hen ”hånglat med mig på efterfest”, kanske samma samma efterfest som de även påstod att Rebecca och jag enart var där för?”

Läs hela hennes text HÄR.

P3 har nu insett att de gjorde ett misstag och i Nöjesbladet ber de om ursäkt till Fiona.

– Vi vill be om ursäkt till Fiona för att hon har tagit illa vid sig. Det var ett skämt som föll ganska platt tyvärr. Vi skämtar om väldigt många artister. Det är P3 gulds innehåll, både roligt och allvarligt. Sen kan det vara svårt med humor, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Vi tycker också att Rebecca och Fiona gjorde ett starkt inlägg i Metoo-debatten på galan så vi hoppas att folk kommer ha det i minnet istället för det här skämtet som inte flög.

Det här är alltså vad som hänt sedan P3 Guldgalan och sedan får man säga vad man vill om det.

Hänt har sökt Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson

Annons

 

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar