Vanliga ingrediensen i alla kändisparfymer – vanilj och blommor

Annons
Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Jag är ju som ni säkert vet lite smått besatt av parfymer. Och ända sedan jag var en liten tonåring med gult hår och finnar har jag fascinerats av kändisarnas egna dofter. Vem vill inte gå runt och lukta som Beyoncé liksom?

Men det finns ju en uppsjö av parfymer från kändisar. Vilken är egentligen godast? Och hur ska man orka lukta på alla för att prova ut den man vill ha? Så mycket frågor – så lite tid.

Därför började jag kika igenom lite olika kändis-dofter och hittade ett mönster. Det finns nämligen några ingredienser som tycks dyka upp i de flesta parfymer som stora profiler har lanserat i sitt eget namn. Nu vill jag dock understryka att detta absolut inte är någon vetenskaplig undersökning, men blommiga toner och söta doftnoter tycks vara det tema som går igenom många flaskor i kändisarnas hyllor. Vanilj, bergamott och kokos.

Kim Kardashians parfym ”True Reflection” exempelvis innehåller italiensk bergamott och söta plommon. Shakiras ”Elixir” doftar fresia och cederträ. Lady Gagas svarta parfym ”Fame” har visserligen lite tyngre toner av rökelse och saffran men också den (!) innehåller orkidé och jasmine. Katy Perrys ”Meow” doftar söt vanilj, jasmin och päron.

Annons

Ja, ni hör ju! Vill man dofta som en kändis så ska man satsa på sött (ja, jag är lite partisk i detta pga. älskar ju söta dofter)!

Annons

Här har jag plockat ut några tips på söta dofter (förutom kändisarnas egna som ni ser ovan):

Annons

Hollister Wave 2 for Her doftar kokosvatten, mandarin och persika med en bas av vanilj. Låter inte det som den perfekta blandningen?! Du hittar den HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Clean’s parfymer har funnits i mitt liv länge. Många förknippar dem med doften av nytvättat, som blev deras storsäljare bland de första dofterna (clean cotton). Men vad många inte vet är att Clean har så otroligt många andra dofter som är helt ljuvliga. Bland annat har de lanserat ett kokosvatten som doftar vit ros, fresia och kokosnöt. Det är lätt och perfekt för varma sommardagar.

Clean har också en lite tyngre variant (även om inga av dessa parfymer egentligen definieras som tunga), som passar mer för sommarnätterna. Den heter Ultimate Beach och är limited edition. Den doftar vit musk, bergamott och apelsin.

 

Annons

Nuxe Prodigieux Le Parfum Eau de Parfum Spray är Nuxe’s klassiska doft från oljan fångas i en helt ny parfym. Den luktar vanilj, kokosmjölk, mysk med citrusnoter från bergamott och mandarin. Har ni inte provat så MÅSTE ni testa – detta är absolut en favorit!

Paradiso Tropicale St.Barth Coconut Frabgipane är förvisso en fast tvål men jag var tvungen att ta med den här för att denna doften helt enkelt är oslagbar. Den är precis det jag hittade som gemensam nämnare hos kändisparfymerna – solmogen kokosnöt och tempelblomma. Jag fullkomligt ÄLSKADE den från första stund, dessutom är det väldigt billig.

Annons

Moshino har kommit med jättefina gift packs i sin Fresh Couture Gold- serie. Men doftnoter av rabarber, vit persika och orkidé är denna ljuvlig under sensommarkvällar och lyxiga sommarfester! Du hittar den HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Hoppas ni hittar något ni gillar! <3

Dela på:
Annons
Laddar