VEM ÄR JAG?

Annons

Hej älsklingar!

Ni har fått ta del av Johannas resa till Hänt och nu är det min tur att berätta lite om mig själv.

Jonna Friberg Wennerberg, tjejen med världens längsta efternamn. Jag är 23 år gammal, född och uppvuxen i en liten håla som heter Sorunda ute i Nynäshamns kommun. Det är bara några mil ifrån Stockholm men när jag säger håla menar jag verkligen håla. Jag är uppvuxen på landet.

Annons

Jag är äldst av fem syskon, men alla mina syskon är inte syskon med varandra.

Annons

Jag har alltså en så kallad bonusfamilj, jag har fått en plusmeny kan en säga. När jag var liten ville jag alltid bestämma över allt och alla, när det inte blev som jag ville brakade helvetet löst.

Annons

Skolan hade jag väldigt lätt för så när jag hade gjort klart det som skulle göras på lektionerna blev jag snabbt uttråkad och började störa alla andra istället. I gymnasiet blev jag utsedd till ”Klassens diktator” och efter att jag pluggat tre år journalistik och multimedia på Södertörns högskola tog jag äntligen mitt pick och pack och flyttade fem mil från Nynäshamns kommun till Stockholms. Någonstans där fann jag ett stort och obotligt intresse för tatueringar och träning. Det finns också en obotlig kärlek i mitt liv, men håller den hemlig än så länge, ni som hänger kvar kommer få se mer av den kärleken!

Min journalistiska karriär började hos Hänt, om vi inte ska räkna de sketna frilansjobb jag sålde till Nynäsposten under min utbildning. Sista terminen på högskolan hade vi praktik och den praktiken hade jag på Hänt. Redan första dagen på redaktionen kände jag att här vill jag stanna. När det sedan visade sig att våra kära chefer bjuder på fika VARJE fredag, då var jag såld.

Annons

Snabbt fann jag och Johanna varandra och vi insåg att vi kunde göra underverk tillsammans. Det gjorde även vår kära chef Tobias Wixtröm och hans vapendragare Anders Burström. När jag tog examen i januari och min praktik tog slut ville de att jag skulle stanna kvar och erbjöd mig ett vikariat som i mars gick över till en fast anställning. Ingen var gladare än jag, jag menar två månader efter min examen och jag hade fått jobb på världens bästa redaktion.

Nu har jag varit på Hänt i snart ett år och jag trivs som fisken i vattnet. Jag har världens bästa kollegor, dagligen inspirerar vi varandra och utvecklas tillsammans. Vi har utrymmet att komma med egna idéer och hela tiden testa nya saker. Det är jag så tacksam för.

Annons

Jag älskar att gå till mitt jobb. Jag älskar att vara bloggare och reporter i tv och i text. Jag älskar att jobba på Hänt!

/ Jonna

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar