Vem är jag?

Annons

Hej fina du som läser detta.

Jag tänkte det är dags för mig att berätta lite om vem jag är och hur jag hamnade på Hänt.

Jag heter ju Johanna Bladh och är 24 år gammal. Jag föddes i Halmstad men har bott på massa olika ställen med min familj, bland annat LAHOLM och KARLSKRONA. Därifrån kommer min dialekt som många gillar att försöka härma (ni kommer aldrig lyckas hur mycket ni än försöker).

När jag växte upp var jag en häst-tjej från landet som bad folk hålla käften och strulade med tusen killar på varje fest.

Annons
Annons

Sedan växte jag upp, fick för mig att jag skulle bli känd och flyttade till Stockholm för att bara hänga på Stureplan. Jag köpte enbart rosa kläder och önskade mig en chihuahua av mamma och pappa, samtidigt som jag pluggade tv-produktion i Bromma. Jag var 100% pink princess.

Första sommaren under min utbildning fick jag inget sommarjobb i Stockholm. Jag grät för att jag var tvungen att flytta tillbaka till ”landet” och jobba på lokaltidningen i Karlskrona (där jag började min journalistiska bana under gymnasiepraktiken).

Annons

Vad jag inte visste då var att det skulle bli mitt livs bästa beslut. För under den sommaren skickades jag till Sweden Rock för att skriva om festivalen. Utanför en blå bajamaja träffade jag en skäggig kille med trasiga shorts och munnen full av snus. Han, som var så långt ifrån min drömkille som det går, förälskade jag mig i den sommaren. Kanske delvis för att han hade en lägenhet nära mitt jobb så jag slapp gå upp tidigt, men också för att han fick mig att skratta så jag hade ont i magen. Min Mats. Efter den sommaren har vi varit tillsammans och nu bor vi ihop i den första lägenheten jag nånsin ägt. Det är det vackraste livet kan handla om.

Mats fick mig att hitta tillbaka till mig själv. Idag jobbar jag visserligen på Stureplan och hänger på lyxiga invigningar men på helgerna älskar jag att plocka svamp, odla potatis i vår lilla trädgård och yoga. Jag behöver vara ute mycket, koppla ner och stänga av för att må bra.

Annons

Efter min utbildning började jag jobba på Aftonbladet. Jag blev sedan värvad till Expressen som fastanställd tv-reporter men hittade inte riktigt mitt plats.

Mitt i det ringde Tobias Wixtröm (min nuvarande chef).

Annons

”Wixen” är känd för många i mediabranschen som en entusiastisk person med en förkärlek för grillat och att hitta på luriga konspirationsteorier om olika saker. Han är en mästare på att prata, NÄSTAN bättre än mig (måste jag motvilligt erkänna).
Wixen blev den som lyckades värva över mig från Expressen till Hänt, och det är jag så oerhört tacksam för. Han är, tillsammans med vår andra boss Burris, den bästa chefen jag haft någonsin. Jag lär mig varje dag hur ödmjukhet, tydlighet, visioner och konsekvent arbete tillsammans kan göra underverk på alla arbetsplatser. Det är bra ledarskap som gör medarbetare motiverade och engagerade och tyvärr har jag varit med om alldeles för många usla chefer som skapar motsatsen.

Nu är jag ansvarig för tv-avdelningen på Hänt.se och jobbar tillsammans med mina fantastiska kollegor för att visa att Hänt.se är något nytt och fräscht i nöjes-Sverige. Jag kan verkligen säga att jag älskar mitt jobb som tv-reporter och bloggare!

Dela på:
Annons
Laddar